8.Uluslararası Runtalya Maratonu’nun ilk ayağı Minik adımlar, Yüksek Topuklar ve Halk Koşusu kategorileri geniş katılımlı coşkuyla gerçekleştirildi.

Öger Tour ve TerraCity AVM işbirliğinde bu yıl 8.ncisi düzenlenen Uluslararası Runtalya Maratonu’nun ilk ayağı 2.3.2013 Cumartesi günü üç kategoride tamamlandı. Yerli ve yabancı her yaş ve kesimden geniş katılımın olduğu Runtalya Maratonu’na ilgi katlanarak büyüyor.

Miniklerden Büyük Adımlar

Spor farkındalığını artırmayı amaçlayan organizasyon bu yıl TerraCity AVM önünde Minik adımlar ile başladı. Yaşları 4-6 arasında olan çocuklar 400 metre koşusunu başarıyla tamamladı ve miniklerin hepsine madalya verildi. Çocukların coşkusu ve neşesi görülmeye değerdi.

Yüksek Topuklu Cesur Kadınlar

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve büyük ilgi gören Yüksek topuk koşusuna ise 52 kadın katıldı. 7 cm yüksekliğinde ve 1.5 cm kalınlığında topuklu ayakkabılarla 100 metre koşan kadınlar 3 grup halinde yarıştı. Renkli görüntülerin yer aldığı yarışta koşan kadınlar; ” önemli olan kazanmak değil, cesarettir. Koşarken inanılmaz eğlendik. Seneye tekrar deneyeceğiz ” dediler. Birinciye 3 bin, ikinciye 2bin, üçüncüye bin tl ödül verilirken yarışı tamamlayan diğer yarışmacılara ise madalya verildi.

Sarı Melekler 3 Yıldır Runtalya'da

Halk Koşusuna katılan pek çok grup, dernek ve platform üyeleri de bulunuyordu.Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 15 yıldır görev yapan Gönüllü Hasta Destek Grubu Sarı Melekler yine tam kadro koşuda yerlerini aldılar. Sevginle Hayata Tutunuyorum başlıklı AB Projesini yürüten Sarı Melekler; proje için hazırlanan özel tshırtları ve sarı atkıları ile büyük ilgi gördüler. Akdeniz Böbrek Hastaları ve Organ Nakli Derneği ile ortak çalışmalarda bulunan Sarı Melekler; 1 saatte en fazla organ bağısı rekor denemesinde 1982 organ bağışı ile büyük farkındalık yaratıldığını belirterek Dernek Başkanı Mehmet Şahan’ı kutladılar.
Sarı Melekler Başkanı Önay Köroğlu; yaklaşık 3 senedir Runtalya Halk Koşusuna katıldıklarını belirterek bu organizasyonun hem spor farkındalığı yaratmak hem de sosyal sorumluluk projelerinin yaygınlaşmasını sağlamak açısından çok güzel bir model olduğunu söyledi.

Halk Koşusu büyük küçük, yaşlı genç, çocuk ve hatta arabalarında bebekler ile start aldı. . Antalya’nın muhteşem manzarası ve bahar havası eşliğinde 4 kilometre koşanlar günün tadını spor yaparak çıkardılar. Sarı Melekler Grubu’nun birincisi Neşe Çelik Cengiz oldu..Sertifikalarını alanlara ayrıca çekiliş için kura numaraları verildi. Yarış sonrasında yapılan çekilişlerde hediyeler dağıtıldı.

Runtalya'nın En İlgi Çeken Grubu

Runtalya Halk Koşusunun en ilginç grubu ise Eshab-ı Kefh şehri Afşin Efsus pankartı ile Kahramanmaraş’tan katılıyordu. Özel kıyafetleri, Çoban ve kıtmir köpeği ile yürüyen gruba ilgi olağanüstü idi. Herkes gruptakilerle resim çektirdi.

Büyük Maraton 3 Mart'ta

3.3.2013 Pazar günü ise 42 kilometrelik Runtalya Maratonu; Engelli Maratonu, Maraton, Yarı Maraton,10 Km Koşusu kategorilerinde gerekleştirilecek. Cam Piramit’te başlayacak olan maraton; Lara Beach’e ulaşan parkurda koşulacak ve başlangıç noktası Cam Piramit’te sonlanacak.

Engelliler ve Tekerlekli Sandalye kategorisinde yarışacaklar için ödüller şöyle:

  • Maraton, Yarı Maraton, 10 Km koşusu, Tekerlekli Sandalye ile Engelliler koşularını tamamlayan katılımcılara madalya
  • Bay ve bayanlar kategorilerinde her disiplinin birincilerine (Maraton, Yarı Maraton, 10 Km koşusu, Tekerlekli Sandalye ile Engelliler Koşusu ) özel kupa.
  • Bay ve bayanlar kategorilerinde Maraton, Yarı Maraton ve 10 Km disiplinlerinin 1. , 2. ve 3. ‘lerine Akdeniz sahillerinin en özel otellerinde 1’er hafta konaklama imkanı
  • Tekerlekli Sandalyeli Engelliler disiplininde Bay ve Bayan 1. lerine 1’er hafta konaklama verilecek

Kaynak: turizmhaberleri.com