“Sevginle Hayata Tutunuyorum” başlıklı AB Projesini yürüten Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Gönüllü Hasta Destek Grubu Sarı Melekler’e sanatçılardan da tam destek geldi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 15 yıldır faaliyet gösteren Gönüllü Hasta Destek Grubu-Sarı Melekler’in yürüttüğü “Sevginle Hayata Tutunuyorum” başlıklı AB gençlik projesi’ne; Muhteşem Yüzyıl Dizisi’nin başarılı oyuncularından Selim Bayraktar (Sümbül Ağa) ile Tiyatro sanatçısı Bülent Ünsür destek verdiklerini düzenlenen etkinliğe katılarak açıkladılar.

Çocuk Oyun Odasında Sanatçılarla Keyifli Anlar

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin 3.katında bulunan çocuk Oyun Odasında düzenlenen etkinliğe katılan Selim Bayraktar ve Bülent Ünsür; hasta çocuklara çeşitli oyunlar ve gösterilerle keyifli anlar yaşattılar. Sarı Melekler’in 15 yıldır kesintisiz gönüllü çalışmalarını sürdürmelerini takdirle karşıladıklarını belirten sanatçılar; Projeyi desteklediklerini ve projeye sanatla katkı sağlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ettiler.
Proje kapsamında yapılan çalışmaları program çerçevesinde yürüttüklerini belirten Sarı Melekler Grubu Başkanı Önay Köroğlu; gönüllü öğretmenlerin çocuklara eğitim verdiklerini, ayrıca hastanede kitapların dağıtıldığını, çocukları yormayacak tarzda Sportif çalışmalar yapıldığını söyledi.

Projenin yasal Sorumlusu Şebnem Köken ise bu projede Sarı Melekler ile çalışmanın genç arkadaşlara büyük deneyimler kazandırdığını vurgulayarak çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

www.antalyasarimelekler.com isimli web sitesi faaliyete geçti ve şu an sitede yapılanma çalışmaları devam ediyor. Ayrıca 5 mart 2013 tarihinde, saat 15.30′ da Özel Antalya Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde gönüllülük, sağlık ve AB projeleri kapsamında Konferans verilecek. Göynük Lisesi öğrencilerine de seminer verilmesi konusunda görüşmeler yapıldı” dedi.

Atölyelerimizde Sevgi Üretiyoruz

Sarı Melekler’i sembolize eden bez bebekler ve keçeden yapılan çeşitli melek tasarımlarının atölye çalışmalarında yürütüldüğünü belirten Köroğlu şunları söyledi:
“Gençlerin ve Sarı Melekler Grubu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen atölye çalışmalarında özellikle Kamile Canan Öziş’in tasarladığı keçeden yapılan kanatlı melekler çok büyük ilgi görüyor. Ayrıca yünden ve bezden yapılan bebekler de atölyeye katılanlar tarafından büyük bir üretkenlik ve yaratıcılıkla tamamlanıyor. Projemiz kapsamında açacağımız sergide ziyaretçilerin bu çalışmaları çok beğeneceklerini düşünüyorum. Zira hepsi sevgiyle yapılıyor” dedi.
Sevginle Hayata tutunuyorum başlıklı projenin tanıtımı kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarına, derneklere bilgilendirme yapıldığını belirten Köroğlu; projenin şimdiden sağlık, gönüllülük alanlarında büyük farkındalık yarattığını ifade etti.

Kaynak: turizmhaberleri.com