Sevginle Hayata Tutunuyorum AB Gençlik Projesini yürüten Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Gönüllü Hasta Destek Grubu Sarı Melekler’in bebek temalı sergisi büyük ilgi ve destek gördü.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 16 yıldır hastalara moral destekli çalışmalarda bulunan Sarı Melekler Grubu; gençlerle birlikte yürüttüğü Sevginle Hayata tutunuyorum başlıklı AB projesi programı kapsamındaki ikinci sergisini Terracity AVM’de açtılar.

Atölye çalışmalarında renkli keçelerden yapılan Melekler, yünden bebekler ve sevimli tasarımlar tüm davetliler ve izleyicilerden tam not aldı.

Kurulduğu günden beri kesintisiz Gönüllü Hasta Destek Grubu Sarı Melekler başkanlığını başarıyla sürdüren Önay Köroğlu; “Ocak ayında start verdiğimiz ‘Sevginle Hayata Tutunuyorum” başlıklı Avrupa Birliği Gençlik Projesimizin seminerler, sergiler ve çeşitli etkinlikleriyle kamuoyunda ve basında geniş yankı uyandırdığını görmekten son derece memnunuz. Gençlerimizle birlikte yürüttüğümüz bu projenin sürdürülebilirliğini sağlamak için bir sonraki adımlarını grup üyeleri ile şimdiden görüşmeye başladık” dedi.

Grubun aktif üyelerinden Nuran Kaya Bal ise “sergimize ve çalışmalarımıza gösterilen ilgi ve duyarlılık bizleri çok mutlu etti. İhtiyaç sahibi hastalara verilecek ıslak mendil, hasta bezi gibi malzemeleri almak için duyarlı vatandaşlarımız adeta yarıştı. Bizler de bu yardımlara karşılık proje kapsamında hazırladığımız Sarı Melek bebeklerini armağan ettik. İlk günden beri yanımızda olan ve desteğini esirgemeyen Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Mevlüt Yeni’ye ve değerli basın mensubu dostlarımıza sonsuz teşekkürler ederiz. Çalışmalarımız ve projemiz basın desteği ile geniş kitlelere ulaştı. Yazılı ve görsel basında çıkan haberlerin çok güzel geri dönüşümler alıyoruz” şeklinde konuştu.

Sarı Melekler’in atölye çalışmalarında hazırladığı yünden ve renkli keçelerden yapılan bez bebeklerin hasta insanlar için adeta bir yardım sembolü haline geldiğini görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Proje Koordinatörü Kamile Canan Öziş; “Akdeniz Üniversitesi’nde 16 senedir yaptığımız gönüllü çalışmalarımızı ‘Sevginle Hayata Tutunuyorum’ projesi ile herkese ulaştırdığımızı ve farkındalık oluşturduğumuzu görmek tüm yorgunluğumuzu unutturdu” dedi.

Sergi açılışına katılan Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ise; Sarı Melekler’in Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirdikleri gönüllü çalışmaları çok önemsediklerini belirterek; “sağlık ve eğitim alanlarında yapılan tüm gönüllü çalışmaların yanındayız ve destekliyoruz. Projeyi başarı ile yürüten ve emek veren Sarı Melekleri ve gençleri yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: turizmhaberleri.com