Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde faaliyet gösteren Gönüllü Hasta Destek Grubu Sarı Melekler;AB Projesi kapsamında Özel Antalya Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde konferans veriyor.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 15 yıldır hastalara moral destekli faaliyetlerde bulunan Gönüllü Hasta Destek Grubu Sarı Melekler; “Sevginle Hayata Tutunuyorum” başlıklı AB Gençlik Projesi kapsamında 5 Mart 2013 Salı günü saat:15.30 da Özel Antalya Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde konferans verecek.

Konferansa konuşmacı olarak Sarı Melekler Başkanı Önay Köroğlu, Sarı Melekler Basın Danışmanı Nilgün Atar, proje yasal sorumlusu Şebnem Köken, proje grubu üyeleri Kamile Canan Öziş ve Demet Sinan Katırcıoğlu katılacak.

“Sevginle hayata tutunuyorum” başlıklı AB Gençlik projesi kapsamında verilecek konferansta Türkiye’de ve Dünyada gönüllü çalışmalar hakkında bilgilendirmenin yanısıra Gönüllü Hasta Destek Grubu’nun kuruluşu, işleyişi, şimdiye kadar yapılan çalışmalar ve AB projesinin amaç ve hedefleri anlatılacak.

Geçen sene iki okulda da seminer verdiklerini belirten Sarı Melekler Başkanı Önay Köroğlu; yaptıkları çalışmalarla ilgili öğrencileri bilgilendirmeye, farkındalık yaratmaya devam edeceklerini söyledi. Öğrencilerin gönüllülük bilinci, yardımlaşma ve sağlık konularında çok duyarlı olduklarını gözlemlediklerini belirten Köroğlu; bu toplantılarda gençlerden gelen soruları da yanıtladıklarını ifade etti.

Kaynak: Hürriyet Akdeniz