sevginle-hayata-tutunuyorum-1

“Sevginle Hayata Tutunuyorum” başlıklı AB projesi ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Gönüllü Hasta Destek Grubu- Sarı Melekler, faaliyetlerinin Türkiye’de örnek bir model olduğunu belirttiler.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 15 yıldır kesintisiz faaliyet gösteren Gönüllü Hasta Destek Grubu Sarı Melekler; Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenledikleri basın toplantısında faaliyetleri ve ” Sevginle Hayata Tutuyorum ” başlıklı AB projesi hakkında bilgi verdi.

Tüm üyelerin katıldığı bilgilendirme toplantısında konuşan Gönüllü Hasta Destek Grubu Başkanı Önay Köroğlu; başlangıçta Üniversiteye bağlı dernek çatısı altında görev yaptıklarını, derneğin fesh olmasından sonra ise çalışmalara kısa bir süre ara verdiklerini ancak hasta ve hasta yakınlarının ısrarlı talepleri doğrultusunda faaliyetlere yeniden başladıklarını söyledi.

Hastanenin çeşitli bölümlerinde her gün düzenli olarak saat 10-16 arası yaptıkları moral destekli ziyaretlerin, hastalar üzerinde çok olumlu etkileri olduğunu belirten Köroğlu; çeşitli meslek gruplarından emekli, ev hanımı ve halen çalışan 20 ye yakın üye ile görev yaptıklarını belirtti.

Ayrıca yeni üyelerin de katılımını beklediklerini vurgulayan Köroğlu; Sarı Melekler’e katılmak isteyen kişilerin Hastanenin Sosyal Hizmetler Bölümüne müracat edebileceklerini, deneme ve eğitim sürecinden sonra gruba katılabileceklerini söyledi.

sevginle-hayata-tutunuyorum-2

2012 yılında Ayşecan Hizmet’in yürüttüğü ulusötesi ” Temizle Yarat Harekete Geç ” başlıklı AB projesinin eğitim seminerinde projelerin yürütülmesi hakkında bilgilendiklerini belirten Köroğlu; kendi alanlarında hazırlanan projenin kabul edilmesiyle birlikte Ocak ayında çalışmalara başladıkalrını aktardı.

Projede Isparta’yı pilot bölge seçtiklerini; hastane, Üniversite, belediye ve stk’lar ile işbirliği içinde olduklarını ifade eden Köroğlu; yurtdışındaki hastanelerde gönüllü çalışmaları araştırmak istediklerini, projenin ikinci ayağında da bu hedeflerini gerçekleştirmeyi planladıklarını vurguladı. Ayrıca Türkiye’deki tüm hastanelerde Gönüllü Hasta Destek Gruplarının oluşması da amaçları arasında olduğunun altını çizdi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan üyeler; gruba katılımları ve deneyimleri ile ilgili kısa bilgiler verdiler. Demet Katırcıoğlu oğlunun tedavisi sırasında Sarı Meleklerle tanıştığını ve tedavi sonrasında gruba katıldığını, Kamile Canan Öziş ise eşinin vefatından sonra hastanede kendilerine destek veren Sarı Melekler’e dahil olduğunu anlattı. Çalışan genç üyelerden Fatoş Soysüzen ise haftanın 1 gününü Hastanede gönüllü çalışmaya ayırdığını ve bu işi yapmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu vurguladı. Nuran Bal ise hasta insanların ziyaretler sırasında nasıl sevindiklerini örneklerle anlatırken basın mensuplarının ” insanlık ölmemiş ” sözleri gülümsemelere neden oldu.

Toplantı sonrasında renkli keçeden yapılan sembolik ” Sarı Melekler bebekleri ” basın mensuplarına hediye edildi. Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ne grubun çalışmalarına verdiği destekten dolayı teşekkür eden Sarı Melekler; proje programı kapsamında Cumartesi Günü hasta çocukları Oyuncak Müzesi’ne götüreceklerini belirttiler.

Kaynak: turizmhaberleri.com