Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde gönüllü hasta destek ekibi olarak faaliyet gösteren Sarı Melekler Hıdrellez etkinliğini Canan Öziş’in eşşiz güzellikteki bahçesinde kutladı.

Antalya’da baharın en güzel günleri yaşanıyor..Her yer diz boyu sarı papatya, olmadık yerlerde çıkıyor karşınıza gelincikler, erguvanlar çoktan açıldı ve yaprağa bıraktı o asil rengini… Güllerin en hası fışkırıyor bahçelerden…Antalya usta bir ressamın elinden çıkmış nadide bir tablo gibi bu günlerde…
Tüm Türkiye’de Baharın gelişi Hıdrellez Bayramı ile karşılandı. 5 Mayıs gecesi dilekler tutuldu, 6 Mayıs’ta halaylar, piknikler, şenliklerle ateşler yakılarak, şarkılar türkülerle kutlandı. Kimileri gül ağaçlarının dibine evler yaptı taşlardan, kimisi paralar sakladı zengin olmak için. Kimisi sadece baharın gelişini kutladı, kimisi Hızır ve İlyas Peygamberin buluşmasını..Kimisi için ise dileklerinin kabul edilmesi önemliydi.

Canan Garden Hıdrellez 2011 Etkinliği

Biz de 6 Mayıs Hıdrellez Bayramını Sarı Melekler’in değerli üyesi Canan Öziş’in o muhteşem bahçesinde üyelerimizle karşıladık. Antalya’nın en güzel bahçesi Canan’ın diyebilirim.. Müthiş bir emek, sevgi sonucu yaratılmış bu güzellik.. Apartmanın çevresini olağanüstü güzellikte bir parka çevirmiş..Her gün düzenli bakım yapılan bahçede tüm çiçekler bu engin sevgiden payını almış, güzellikleriyle göz dolduruyor..Organik çilek bile var ve ilk çileklerin tadı başkan Köroğlu tarafından test edildi:)
Hıdrellez etkinliğine Sarı Melekler Başkanı Önay Köroğlu, Nermin Toprak, Hülya Canbulat, Ayşenur Egemen, Ayla Işıl, Neşe Çelik Cengiz, Demet Katırcıoğlu, Nezahat Şengül, Nalan Köken katıldılar.Tüm üyelerin mutfak sanatını sergiledikleri masa iştah açıcıydı.

Sarı Melekler Mutfakta da Usta

Parmak boyu nefis sarma dolmalar Ayşenur’dan… Kısır ustası Nermin herkesle tarifini paylaştı …Havuçlu cevizli salata, taze fasulyeli özel pilav, ağızda dağılan irmik helvası Canan’dan… Kuru biber kızartması Hülya’dan…Önay üsulu enfes patates salatası…Nalan’dan mis gibi poğaça, Patatesli köfte Sibel’den… Elmalı kurabiye Nezahat’in ve Neşe’den müthiş açmalar….
Bir anda ortadaki tabaklar boşaldı.!…Ardından diyet sohbetlerine geçildi..:)Sarı Melekler mutfakta da çok iyi olduğunu gösterdi; lezzet ve sunumlardan 5 yıldız aldı

Hastalar İçin Kıyafetler Balıkesir'den Geldi

Kapı çalınıyor ve kargo şirketi kocaman bir koli bırakıyor. Koli Balıkesir Anneler Derneği Başkanı Zekiye Seferbey’den geliyor. İhtiyaç sahibi hastalara dağıtılmak üzere her yaş grubuna göre bir sürü yeni kıyafet var. Hemen bir kaç kişi toplanıyor ve giysileri dağıtmak üzere gruplara ayırıyoruz.

Kadına Şiddet Sarı Melekler'in Gündeminde

Leziz yiyeceklerle birlikte sohbetler de son derece doyurucu idi. Hastane çalışmaları ve projelerin yanısıra kadına şiddet tüm Sarı Melekler’in çeşitli fikirler öne sürdüğü ağırlıklı bir konu oldu. Ankara Barosu tarafından başlatılan ve tüm Türkiye’de uygulanması hedeflenen Gelincik projesi’nin Antalya’da da hayata geçirilmesi için gerekli görüşmeler yapılması hususunda fikir birliğine varıldı.

Kaynak: turizmhaberleri.com