Akdeniz Böbrek Hastaları ve Organ Nakli Derneği ile Sarı Melekler Ekibi; ortak düzenledikleri etkinlikte hastalar ve doktorlarla coşku içinde yeni yılı kutladılar.

Akdeniz Hastanesi işbirliğinde başarılı çalışmalara imza atan Akböhonder Akdeniz Böbrek hastaları ve Organ Nakli Derneği ile Gönüllü Hasta Destek Ekibi Üyeleri (Sarı Melekler) düzenledikleri yeni yıl etkinliğinde hastalara moral kaynağı oldular..

1994 yılından beri faaliyet gösteren Akböhonder Derneği; Antalya bölgesinde organ bağışı konusunda bilinçlendirici ve farkındalık yaratan çalışmaları ile de oldukça dikkat çekiyor.

Akböhonder Derneği Genel Başkanı Mehmet Şahan ile Hastanede ortak çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Sarı Melekler Başkanı Önay Köroğlu; “15 yıldır Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde Gönüllü Hasta Destek Ekibi olarak kesintisiz hizmet veriyoruz. Daha önce Antalya Üniversite Sosyal Yardımlaşma Derneği çatısında faaliyet gösteriyorduk ancak rektör değişimi ile dernek fesh edildiğinden şu an Hastane bünyesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Akböhonder Genel Başkanı Mehmet Şahan ve değerli dernek üyeleri ile işbirliğinden memnunuz. 2012 yılında gönüllü çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir. Hastalarımıza acil şifalar ve sağlıklı, mutlu yeni bir yıl diliyoruz” dedi.

Akdeniz Hastanesi Organ Nakli bölümünde gerçekleştirilen yeni yıl kutlama etkinliğinde; hastalar, doktorlar, hemşireler müzik eşliğinde şarkılar söyledi ve dans ettiler. Noel Baba’nın ayrı renk ve neşe kattığı ortamda hastalar bir süreliğine herşeyi unuttular. Dev pastanın alkışlar eşliğinde kesilmesi ve ikramı ile yeni yıl coşkusunu paylaşım devam etti.

Akdeniz Hastanesi’nin 3.katında bulunan çocuk oyun odasında görev yapan bir grup Sarı Melek ise hastaları odalarında ziyaret ederek yeni yıl için sağlık dileklerini ilettiler ve hediyeler dağıttılar. Sarı Melekler’in gülen yüzlerine ve yakın ilgilerine çok alıştıklarını belirten hasta ve hasta yakınları;
“morale en çok ihtiyacımız olduğu zamanlarda gerçekten bir melek gibi yanımızda oluyorlar. Onları çok seviyoruz” dediler.

Kaynak: turizmhaberleri.com