Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde Gönüllü Hasta Destek Ekibi olarak 14 yıldır faaliyet gösteren Sarı Melekler;Antalya’da bulunan Nevzat Saygan-Levent Saygan Anadolu Lisesi’nde konferans verdi.

Moderatörlüğünü, turizmhaberleri.com Genel Yayın Yönetmeni ve Sarı Melekler Basın Danışmanı Nilgün Atar’ın yaptığı konferansta; Sarı Melekler Başkanı Önay Köroğlu, Demet Katırcıoğlu, Esra Özer, Elçin Temel konuşmacı olarak katıldılar. Sarı Önlükleri ile okula gelen Gönüllü Hasta Destek Ekibi öğrencilerin ilgi odağı oldu. Konuşmacıların sunumlarını sonuna kadar büyük bir sessizlik ve dikkatle dinleyen öğrenciler, merak ettikleri konuları sorarak bilgilendiler.
Okul Müdürü Hasan Yılmaz’ın makamında; okulu Milli Eğitime armağan eden hayırsever işadamı Nevzat Saygan ve eşi Ersev Saygan ile görüşmelerde bulunan Sarı Melekler; hastanede yaptıkları gönüllü faaliyetleri okullarda verdikleri konferanslarla eğitime taşıdıklarını, böylece öğrencilere gönüllülük kavramı ve sağlık alanında farkındalık yaratmayı hedeflediklerini söylediler.

Gönüllü Çalışmalar Okullarda Başlamalı

Sarı Meleklere 1998 yılında katılan Nilgün Atar; Sosyal sorumluluk projeleri ve gönüllülük kavramı farkındalığının ülkemizde giderek yaygınlaştığına dikkat çekti. ATAR; “Nevzat Saygan ve Levent Saygan Anadolu Lisesi’ de gönüllü bir anlayışın eğitime armağanıdır. Bu açıdan burada bulunduğumuz için çok mutluyuz. Ayrıca Sayın Nevzat Saygan’ın eşi Sayın Ersev Saygan da Sarı Melekler ekibinde uzun yıllar gönüllü olarak başarılı çalışmalarda bulunmuştur.” dedi.

Sarı Melekler Projesi Tüm Hastanelerde Uygulanabilir

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi bünyesinde faaliyette olan Sarı Melekler modelinin ülkemizdeki tüm hastanelerde uygulanmasını arzuladıklarını belirten Nilgün Atar; gönüllü çalışmaların Sivil Toplum Kuruluşları çatısı altında daha da organize olarak başarılı projeleri hayata geçirdiklerine dikkat çekti. Öğrencilere çevre, eğitim, sağlık gibi çeşitli alanlarda gönüllü çalışmaların içerisine şimdiden girmelerini tavsiye eden Atar,bunun bir vatandaşlık görevi olduğunu söyledi.

Bizler İçin Hastalık Değil, Hasta Önemlidir

Gönüllü Hasta Destek Ekibi Başkanı Önay Köroğlu ise; “Hastaların mutlu olmalarına inanarak 1997 yılında Akdeniz Üniversite Dayanışma derneği çatısı altında yola çıktık.Derneğin fesh edilmesinden sonra, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi bünyesinde gönüllü çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Sarı Melekler olarak hastalarımıza sevgiyle moral ziyaretleri yapıyor, onların ihtiyaçlarını temin etmeye çabalayarak, kendilerini dinliyor, acılarını ve sevinçlerini paylaşıyoruz. Biz sarı Melekler hastalarımıza moral ve sevgi vermek üzere koşullandık. Bizler için hastalık değil, hasta önemlidir.” şeklinde konuştu.
Bu gönüllü projenin öğrenciler kanalıyla gelecek nesiller tarafından da örnek alınmasını arzu ettiklerini belirten Köroğlu; “çevrenizdeki hasta, engelli, zor durumda olan insanlara destek vererek, geçmişte olduğu gibi birbirimize saygılı, birbirlerinin sorunları ile çok daha ilgili bir toplum kültürüne sahip olmamızı diliyoruz” dedi.

Çevrenizdeki Maskeli Çocuklardan Kaçmayınız

Demet Katırcıoğlu ise oğlunun tedavisi sırasında geçirdiği sıkıntılı günleri Sarı Melekler’in moral desteği ile aştığını belirterek hastanede yaşadığı deneyimlerini paylaştı. Tedavi sonrasında Sarı Melekler ekibine katıldığını belirten Katırcıoğlu; hastalıklarda moralin iyileşme sürecine büyük katkısı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
“Umarım buradan ayrılırken Gönüllü Hasta Destek Ekibi üyeleri Sarı Melekler’i unutmaz, hastanede veya çevrenizde tedavi gören çocuklar için neler yapabileceğiniz konusunda ortak çalışmalar yaparsınız. Çevrenizde maskeli çocuklar gördüğünüzde kaçmayın, onlardan size hiçbir hastalık geçmez, onlar etraftan gelecek mikroplardan korunmak için maske takıyor ama yetişkinler dahi bu konuyu bilmedikleri için çocuklarını maskeli çocuklar gördüğünde uzaklaştırıyorlar, bu da üzücü oluyor karşı taraf için.” dedi.

Gönülden Gönüle Köprüler Kuruluyor

Ekibin en genç üyelerinden Esra Özer ise 15 ay önce hastanede gerçekleştirilen bir etkinliğe davet edildiğini ve ortamdan çok etkilendiği için Sarı Melekler’e katıldığını söyledi. Hastanedeki gönüllü görevin hayata bakışını değiştirdiğini belirten Özer; gereksiz üzüntüleri nasıl büyüttüğünü farkına vardığını, mutluluk kavramının değiştiğini ifade etti.

Ufak Bir İlgi Bile Hastalara Yetiyor

Elçin Temel ise görev sırasında yaşadığı bir anısını paylaşarak tedavi gören bir ailenin masraflarının karşılanması ile ilgili prosedürler hakkında bilgi verdiğini, bu işlemleri zaten yapan ailenin bu yakın ilgiden çok etkilendiğini ve moral kazandıklarını anlattı. Sarı Melekler’in hastalar üzerinde çok olumlu etkileri olduklarını belirten Temel; yeni üyelerin katılımı ile daha da güçlendiklerini dile getirdi.

Kaynak: turizmhaberleri.com