sari-melekler-runtalyada

Akdeniz Hastanesi bünyesinde hastalara moral vermek için gönüllü çalışan Sarı Melekler; sigaraya hayır sloganı ile Uluslararası Runtalya Maratonu’nda tam kadro koşacaklar.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Gönüllü Hasta Destek Ekibi olarak 12 yıldır kesintisiz hizmet veren Sarı Melekler ile biraraya gelen Öger Tour Türkiye Genel Müdürü Recep Yavuz; ” Runtalya Maratonu çatısında sigaraya hayır mesajının Sarı Melekler tarafından topluma verilmesinin çok etkili olacağına inandığını, bu işbirliğinin kendisini çok mutlu ettiğini ” söyledi.

Sarı Melekler Ekibi’nin Runtalya Maratonu’nun Sosyal Sorumluluk Partneri olduğunu açıklayan Yavuz; “tüm dünyada düzenlenen bu tür koşular daima bir amaca yönelik yapılıyor. Biz de organizasyona sosyal sorumluluk kapsamında hedefler koyduk. Sarı Melekleri Hastanedeki gönüllü çalışmaları nedeniyle sosyal sorumluluk Partnerimiz olarak seçtik. 2011 koşusuna Sigaraya hayır sloganı ile katılacaklar. Daha önce 2007 yılında İstanbul’dan gelen 40 doktor sigaraya karşı koştular. 2008 yılında Dünya kadınları için koştuk, 2009 yılında ise 200 e yakın akülü sandalye alındı. Mardin’de bir okulun bilgisayar ihtiyaçları karşılandı” dedi.

``Sigaraya Hayır`` Projesini Geliştireceğiz

Öger Tour Türkiye Genel Müdürü Recep Yavuz tarafından yapılan işbirliği teklifini memnuniyetle kabul ettiklerini,Hastane Yönetiminin de onayladığını belirten Sarı Melekler Ekibi Başkanı Önay Köroğlu; “Türk Turizmine yıllardır büyük emek veren Öger Tour ile gerçekleştireceğimiz bu işbirliğinin topluma faydalı geri dönüşümleri olacağına inancımız sonsuz.. Zamanla çok farklı ve yaratıcı projeler geliştireceğiz. Sigaraya hayır projesi kapsamında tam kadro sarı tshırtlarımızla koşacağız. Ayrıca sigaraya hayır projesi sadece Runtalya ile sınırlı kalmayacak, ekibimiz bu kapsamda geniş kitlelere ulaşacak etkili adımlar atacak” dedi.

Sarı Melekler Kimdir?

Gönüllü Hasta Destek Ekibi adı altında 12 yıldır Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde faaliyet gösteren Sarı Melekler, sarı önlüklerinden dolayı bu isimle anılıyorlar. Her gün düzenli olarak Hastanenin ortopedi, kemoterapi, çocuk ve genel cerrahi bölümlerinde hastalara moral ve destek ziyaretlerinde bulunuyorlar. Ayrıca oyuncaklarla donatılmış çocuk odasında hasta çocuklara neşeli anlar yaratıyorlar.

Runtalya Maratonu Nasıl Büyüdü?

2006 yılında bir Alman çiftin tavsiyesi üzerine Öger Tour tarafından Antalya’da 500 kişi ile başlatılan Öger Tour Halk Koşusu; kış turizmini canlandırmak, halkın da katılacağı bir etkinlik yaratmak ve bölge insanını spor ile tanıştırmayı hedefliyordu.
İlk sene acabalarla başlayan Halk Koşusu kısa zamanda çığ gibi büyüdü ve Antalya’nın önemli markası haline geldi. Uluslararası Runtalya Maratonu 150 kişilik bir ekibin aylarca süren bir çalışmaları ile sürdürülüyor. 2011 Maratonu için çalışmalar şimdiden başladı bile..
Türkiye’nin her bölgesinden olduğu gibi Afrika , Amerika , Almanya, Brezilya, Kolombiya gibi çok çeşitli ülkelerden gelen binlerce kişinin Antalya’da buluşması aynı zamanda büyük bir tanıtım imkanı sağlıyor. Oteller doluyor ve şehir esnafı da bu hareketlilikten payını alıyor. 2010 Runtalya Maratonu 8 bin kişinin katılımı ile gerçekleşti. 2011 yılı için ise hedefler elbette bir önceki yılı aratmayacak kadar iddialı.

Spor Sağlıklı Bir Yaşam Biçimidir

Antalya’daki koşu parkurunun dünya standartlarında olduğunu belirten Recep Yavuz; “Avrupa’da insanların yüzde sekseni koşuyor ve yürüyor.. Bu onların yaşam biçimi.. Bizde bu alışkanlığı yaymak için uğraşıyoruz. Bu vesile ile maratona katılan kişilere sigarayı bıraktırabilirsek ve sağlıklı bir yaşam için rehber olabilirsek ne mutlu bize” şeklinde konuştu.

Runtalya'da Koşu Herkese Göre

Profesyonel koşu 42 km; Müze’nin önünden başlıyor, Kalekapısından Kundu’da bitiyor.. Yarı profesyoneller ise 22 km koşuyor. 3.ncü grup ise 10 km koşuyor. Bir de 3.5 km.lik halk koşusu var; Müze’den başlıyor ve stadyumda son buluyor.

Kaynak: turizmhaberleri.com