“Temizle Yarat Harekete Geç” başlıklı AB Projesinin bilgilendirme seminerine katılan Gönüllü Hasta Destek ekibi üyeleri Sarı Melekler, AB projesi hazırlamak için biraraya geliyor.
Onlar Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 16 yıldır hastalara moral destekli ziyaret ve yardımlarda bulunuyorlar..Gönüllü Hasta Destek Ekibi üyeleri Sarı Melekler; bir yandan Hastanedeki görevlerine devam ederken bir yandan da Lara Ritim Güzel Sanatlar Kursu bünyesindeki Lara Ritim Gençlik Grubu ile ortak çalışmalar yaparak “TEMİZLE YARAT HAREKETE GEÇ” başlıklı ulusötesi AB Projesini destekliyorlar.
Çevreci AB projesinin iki Atölye çalışmasına katılan Sarı Melekler; yaratıcı tasarımları ile dikkat çekiyorlar.
28.5.2012 tarihinde Lara Ritim Güzel sanatlar Kursu Tiyatro Salonu’nda AB Gençlik Programları ve Gençlik Girişimleri Bilgilendirme Semineri’ne katılan Sarı Melekler Akdeniz Üniversitesi Dış İlişkiler Bölümü sorumlusu Serap Yeter’in sunumunu ilgiyle sonuna kadar izlediler. Seminere Önay Köroğlu, Nilgün Atar, Nuran Bal, Canan Öziş, Esra Özer, Günnür Mantar, Demet Katırcıoğlu katıldılar.
“Gençlik Programı nedir ve öncelikleri, Programa ilişkin alt eylem türleri, Bir AB Projesi nasıl yazılır?, Örnek bir ulusal gençlik projesi inceleme, Gençlik programına ilişkin kaynaklar” başlıkları ile bilgilendirme yapan Serap Yeter; kolay anlaşılır sade anlatımı, akıcı üslubu, akılda kalıcı örneklemeleri ile katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi ve tam not aldı. Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Serap Yeter, proje hazırlama aşamasında herkese destek olabileceğini söyledi ve iyi bir proje hazırlamanın ipuçlarını verdi.
“Hamarat Kızlar Portakalla Harekette” başlıklı projenin hazırlanışı, yürütülmesi ve sonlandırılması ile ilgili bilgiler veren Serap Yeter; Üniversite Kampüsünde gerçekleştirilen geri dönüşüm projesini de tanıttı.
Sarı Melekler’in Başkanı Önay Köroğlu; Lara Ritim Gençlik Grubu’nu çevreye gösterdikleri hassasiyetten, aktif girişimciliklerinden, projeye verdikleri emeklerinden dolayı kutladığını ifade ederek şunları söyledi:
“Bizler AB hibelerine yönelik projelerde yer almak istiyorduk ancak hazırlanmasının çok zor olduğunu düşündüğümüz için cesaret edemiyorduk. Oysa Temizle Yarat Harekete Geç Projesi kapsamında aldığımız seminerde; Serap Yeter’in çok güzel anlattığı sunum sayesinde böyle olmadığını gördük. Şimdi bizler üyelerimizle konuşarak bir kaç proje geliştireceğiz. Sağlık alanında verdiğimiz gönüllü hizmetleri destekleyecek farklı alanlarda mesela sanat, eğitim, çevre, vb gibi başlıklarla beyin fırtınası yaratacağız. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi işbirliğinde güzel ve başarılı projelere imza atacağımızı düşünüyoruz. Bu da bizleri heyecanlandırıyor ve motive ediyor.” dedi.
Lara Ritim Gençlik Grubu’nun basın danışmanlığını yürüten aynı zamanda Sarı Melekler Ekibinin Basın ve Projeler Danışmanı olan Nilgün Atar ise “Türkiye’nin AB hibelerinden yeterince yararlanamaması büyük eksiklik, bu konuda kamuoyuna daha fazla bilgilendirmeler yapılmasına ihtiyaç var. Gençler bu konuda öncü rol üstleniyorlar, ki bu çok sevindirici. Bizler de onları desteklerken cesaretlendik ve neden bizler de hazırlamayalım dedik. 2012 yılı Sarı Melekler için projeler yılı olacak” dedi.
Proje koordinatörü Ayşecan Hizmet; “Gönüllü Hasta Destek Ekibi üyeleri Sarı Meleklerin projemizi desteklemesinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Geri Dönüşüm Atölyemizde çok renkli ve yaratıcı çalışmalar yapıyorlar. Özellikle Canan Öziş’in tasarımları bir harika.. Proje sonunda kendilerine sertifika vereceğiz ve sergimize katılacaklar. AB Projelerinin hazırlanması ve yürütülmesine yönelik verdiğimiz seminerin çok faydalı olduğunu gördük. Yarattığı farkındalık ve ilgiden dolayı projemizin hedefine ulaştığını görüyoruz.” dedi.
Lara Ritim Güzel Sanatlar Kursu bünyesinde Ayşecan Hizmet, M.Orhun BAŞBUĞ, Dilara DUMAN, Damla ŞİMŞEK tarafından kurulan Lara Ritim Gençlik Grubu “TEMİZLE YARAT HAREKETE GEÇ” başlıklı ulusötesi AB projesi çevre sorunlarına ve geri dönüşüme sanatsal bir anlayış katarak dikkat çekiyor.
Lara Ritim Gençlik Grubu ve katılımcıların gerçekleştirdikleri atölye çalışmalarında; pet şişeler, konserve kutuları, plastik çatal kaşıklar, kapaklar, kısaca çöp olarak tanımlanan atık malzemeler sanatsal tasarımlarla bebekler, abajurlar, hediyelik eşya, panolar, kitap ayraçları, vazolar haline getiriliyor. Projede her türlü malzeme değerlendiriliyor.
Kaynak: turizmhaberleri.com