Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Derneği Üyeleri ile AÜ Hastanesi’nde gönüllü hizmet veren Sarı Melekler; Organ Bağışı Haftası’na etkinliklerle dikkat çektiler.

Her yıl kasım ayının ilk haftası kutlanan Organ Bağışı Haftası, Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Derneği Üyeleri’nin ve böbrek hastalarının Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’yi ziyareti ile başladı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde hastalara gönüllü hizmet veren “Sarı Melekler” grubu üyeleri ve Türkiye’nin dördüncü yüz nakilli kişisi Turan Çolak’da böbrek hastalarını ve Dernek üyelerini ziyarette yalnız bırakmadı.

Bir hafta boyunca sürecek Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında ilk olarak Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’yi ziyaret eden dernek üyeleri, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’nin kendileri için hayati önem taşıdığını bildirdi. Rektör Kurtcephe ise Dernek üyelerinin çalışmalarından çok memnun olduklarını, onların özverili çalışması ile bir çok hastanın hayata umutla tutunduğunu söyledi.

Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Dernek Başkanı Mehmet Şahan, Organ Bağışı Haftası’yla dikkatleri bu hastalığa çekmeye çalıştıklarını dile getirerek, “Yarın bu hastalığa yakalanmayacağımızın garantisi yok” sözüyle herkesi böbrek hastalarına karşı daha duyarlı olmaya çağırdı.

Organ Bağışı İçin El Ele sloganı ile yola çıktıklarını aktaran Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Derneği Başkanı Mehmet Şahan, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde kermes düzenleyerek başladıkları etkinlerini; 6 Kasım Salı günü, Hasta Bilgilendirme Toplantısı yaparak sürdüreceklerini ve 8 Kasım Perşembe günü ise Gaziantep, Urfa, Mardin ve Adıyaman gezisi için hareket edeceklerini ve bu gezi ile Organ Bağışı Haftası etkinliklerini sonlandıracaklarını aktardı.

Kaynak: turizmhaberleri.com