Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 1997 yılında kurulan Sarı Melekler Yardım Grubu, 20 yılda 300 bin hastaya destek oldu. Melekler, aileleriyle organlarını da bağışladı.
Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde faaliyet gösteren Sarı Melekler Yardım Grubu, 20 yılda 300 bin hastaya el uzattı. Melekler, kuruluş yıldönümünü kutlarken toplu organ bağışında bulundu. Dernek Başkanı Önay Köroğlu, Türkiye’de 100 bin kişinin organ beklediğini belitti. Köroğlu, “Bu insanlara umut olmak, ışık olmak istiyoruz. Bu nedenle tüm üyelerimiz eş ve çocukları ile birlikte toplam 100 kişi organ bağışında bulunduk” dedi.
Antalya’nın melekleri, 20 yıldır zor durumdaki hastaların yardımına koşmakla da tanınıyorlar. Gruptaki 25 kadın, 5’er kişilik ekipler halinde her gün hastanede nöbet tutuyor. 1997 yılında zor durumdaki hastalara yardım etmek ve kimsesi olmayan çocuk ve yaşlı hastalara refakat etmek amacıyla kurulan ve Sarı Melekler adını alan grup, yardıma muhtaç çocukların da hamiliğini üstleniyor. Çocukları tiyatro, müze, sinema ve eğlence parklarına götürerek sosyalleşmelerine önayak oluyor.
Grubun başkanı emekli banka müdürü Köroğlu, “Kendimize göre kutsal saydığımız nöbetlerin bizden sonra da aksamaması için canla başla çalışıyoruz. İhtiyaç sahibi hastalara verilecek ıslak mendil, hasta bezi gibi malzemeleri almak için kermesler düzenliyoruz. Duyarlı vatandaşlarımız bize hep destek oldu. Biz de yardımları yerine ulaştırdık” diye konuştu. Köroğlu, 20 yıl içinde yaklaşık 30 bin hasta ve yardıma muhtaç çocuğa, 14 bine yakın ıslak mendil, 7 bin 500 paket çocuk bezi, 15 bin çocuk kıyafeti aldıklarını vurgulayarak, “Bize yardım için getirilen ikinci el kıyafetleri temizleyip sattık. Gelirini de yine yardıma muhtaç çocuklar için harcadık. Bununla da yetinmeyip çocukları hastanedeki tedavi sonrası müze, tiyatro ve operaya götürdük. Bu kültürel geziler çocuk hastalar için çok önemli. Onlar için hastane sonrası moral kaynağı oluyor. Etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.
Sarı Melekler Yardım Grubu, aynı zamanda hastalara moral ziyaretleri düzenlediklerini de kaydetti. Özellikle lösemili çocuklar ile kanserli hastalara moral vermek için çalışmalar yaptıklarını da anlatan Başkan Önay Köroğlu, “Çaresiz kalmış insanları bazen bir tebessüm hayata bağlıyor. Moral buluyor ve iyileşmesi hızlanıyor. Çocuklarımızı ve hastalarımızı ayağa kaldırıyoruz” diyerek yaptıkları işin önemine vurgu yaptı. Kapılarının herkese açık olduğunu belirten iyilik melekleri, “Burada yaptığımız işler bize huzur veriyor. Bu çalışmalarda hastalarımızın yüzünün güldüğünü görünce dünyanın en mutlu insanı oluyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Sabah