Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde faaliyet gösteren ve 1997 yılında kurulan Sarı Melekler yardım grubu, kimsesiz ve maddi durumu iyi olmayan hastalara 18 yıldır yardım ediyor.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Gönüllü Hasta Destek Grubu ‘Sarı Melekler’ 18 yıldır hastaların yardımına koşuyor. 1997 yılında zor durumdaki hastalara yardım etmek ve kimsesi olmayan çocuk ve yaşlı hastalara refakat etmek amacıyla kurulan ve ‘Sarı Melekler’ adını alan grup, vatandaşların bağışladığı ikinci el kıyafetleri ve kullanmadıkları eşyaları hastane içinde düzenledikleri kermes ile cüzi ücretlerle satıyor. Buradan elde ettiği gelirlerle hastalara yardım ediyor.
25 kişilik Sarı Melekler grubunun tamamı kadınlardan oluşuyor. Başkanlığını emekli banka müdürü Önay Köroğlu’nun yaptığı grupta her meslekten kadın var. Öğretmenden, mühendisine; ev kadınından, emekli işçisine kadar grup üyesi her kadın hastaların yardımına koşuyor. Hastalar Sarı Melekler’in sevgisi ile hayata tutunuyor.
Köroğlu, 18 yıldır 24 saat aralıksız hastaların yardımında olduklarını söyledi. Haftanın 5 günü hastanede yardıma muhtaç hastalara destek olduklarını, hafta sonları ise çocuk hastaları sosyal ekinliklerde buluşturduklarını belirten Köroğlu, “Toplam 25 kişiden oluşan Sarı Melekler, hafta içi her gün 5’erli guruplar halinde servislerde yardıma muhtaç yaşlı ve çocuk hastalara refakat ediyor. Bu nöbeti 18 yıldır hiç aksatmadık” dedi.
Sarı Melekler kimsesiz hastaları ve yardıma muhtaç çocuk hastaların günlük hastane ihtiyaçlarını almak için maddi kaynak yaratıyor. Melekler evlerde yaptıkları yiyecekleri hastanede düzenledikleri kermeste satarak gelir elde ediyorlar. Sarı Melekler grubunun başkanlığını sürdüren Önay Köroğlu, kermesten elde ettikleri her kuruşu ihtiyaç sahibi insanlar için harcadıklarını kaydetti.
Köroğlu, 18 yıl içinde yaklaşık 21 bin hasta ve yardıma muhtaç çocuğa, 12 bine yakın ıslak mendil, 6 bin paket çocuk bezi, 12 bin çocuk kıyafeti aldıklarını söyledi. Kendilerine yardım için getirilen ikinci el kıyafetleri temizleyip kermeslerde sattıklarını da belirten Köroğlu, “Bunun gelirini de yine çocuklar için harcadık. Çocukları hastanedeki tedavi sonrası müze, tiyatro ve operaya götürdük. Bu kültürel geziler çocuk hastalar için çok önemli. Bu etkinlikleri bundan sonra da düzenli olarak gerçekleştireceğiz” dedi.
Lösemili çocuklar ile kanserli hastalara moral vermek için de çalışmalar yaptıklarını belirten Önay Köroğlu, “Bizim için en önemli hizmetlerden bir tanesi de hastalara yaptığımız moral ziyaretleri. Bazen insanların ümitlerinin bittiği noktada moral hastalarımızı yeniden hayata bağlıyor. Ziyaret sonrası kendilerini yeniden toparlayan hastaları görünce çok mutlu oluyoruz” diyerek hizmetin manevi yönüne dikkat çekti.
Kaynak: Sabah Gazetesi