Sevginle Hayata Tutunuyorum başlıklı AB Projesini yürüten Sarı Melekler’in; Özel Antalya Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde düzenlenen semineri öğrencilerden büyük ilgi gördü.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde faaliyet gösteren Gönüllü Hasta Destek Grubu Sarı Melekler; Ocak 2013 tarihinde başlayan ”Sevginle hayata tutunuyorum ” başlıklı AB Gençlik projesi kapsamında Özel Antalya Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine seminer verdi.

Özel Antalya Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdür Muavini Hülya Arıgan; Sarı Meleklerin çalışmalarını ilgi ile izlediklerini, emekli olduktan sonra Sarı Melekler Grubu’na katılmak istediğini söyledi. Sağlık öğrencileri açısından panelin çok faydalı olduğunu vurgulayan Arıgan; öğrenciler ve öğretmenlerin hastalara verilmek üzere hasta bezi, ıslak mendil, çeşitli oyuncak ve kitaplar hazırladıklarını belirterek hediyeleri Sarı Meleklere teslim etti. Gösterilen yakın ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını belirten grup üyeleri, proje kapsamında renkli keçeden hazırladıkları Sarı Melek bebeklerini sundular.

Geniş katılımla gerçekleştirilen panelde;Türkiye’de ve Dünyada gönüllü çalışmaların değerlendirilmesi, Gönüllü Hasta Destek Grubu’nun kuruluşu ve çalışmaları, “Sevginle hayata tutunuyorum” AB projesinin amaç ve hedefleri anlatıldı. Panelde Sarı Melekler Başkanı Önay Köroğlu, 2.Başkan Ayşenur Egemen, Basın Danışmanı Nilgün Atar, Proje Yasal sorumlusu Şebnem Köken, proje grubu üyeleri Kamile Canan Öziş ve Demet Sinan Katırcıoğlu konuşma yaptılar. Grup üyesi Fatoş Soysüzen’in de katıldığı panelin moderatörlüğünü Nilgün Atar yaptı. Öğrenciler büyük bir dikkat ve sessizlik içinde tüm konuşmacıları sonuna kadar ilgi ile izlediler.

Türkiye ve dünyada gönüllü çalışmaların sağlık, eğitim, çevre gibi her alanda büyük önem kazandığına dikkat çeken Nilgün Atar, gönüllü insanların biraraya gelerek toplumsal farkındalık yarattıkları ve sorunların çözümüne ortak olduklarını söyledi. Sarı melekler Grubu ile 1998 yılından beri çalıştığını belirten Atar, turizmhaberleri.com Genel Yayın Yönetmenliği görevindeki yoğun iş temposu nedeniyle hastanede görev yapamadığını, grubun basın danışmanlığını üstlendiğini söyledi.

Sarı Melekler Başkanı Önay Barış Köroğlu; 1997 yılında Akdeniz Üniversite Sosyal Dayanışma Derneği çatısında faaliyete başladıklarını, Derneğin fesh edilmesinden sonra, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi bünyesinde 15 yıldır gönüllü çalışmalara devam ettiklerini, Ocak 2013 de Hastane ile protokol imzalayarak gönüllü sözleşmeli olduklarını söyledi.

Sarı Melekler’in hastalara düzenli olarak moral ziyaretleri yaptıklarını, ihtiyaçlarını temin etmeye çalıştıklarını,onları dinleyerek acılarını ve sevinçlerini paylaştıklarını anlatan Köroğlu sözlerine şöyle devam etti:
“Hastahane çalışmalarımız ve AB Projesi kapsamında yürüttüğümüz bu projenin, siz öğrencilerimiz tarafından örnek alınmasını arzu ediyor, çevrenizdeki hasta, engelli, zor durumda olan insanlara destek vererek yakın gelecekte, geçmişte olduğu gibi birbirimize saygılı, birbirlerinin sorunları ile çok daha ilgili bir toplum kültürüne sahip olmamızı diliyoruz” dedi.

Proje yasal sorumlusu Şebnem Köken ise projenin kabul edilişi, alınan eğitimler ve program kapsamında yapılan çalışmaları anlatarak; gönüllü çalışmalarda AB Projelerinin bilinmesi ve önemine değindi.
Demet Sinan Katırcıoğlu Sarı Melekler’e katılmasının oğlunun hastanedeki tedavisi sonrasında olduğunu, bu süreçte grup üyelerinden büyük destek aldığını ve bu oluşuma katılmaya karar verdiğini söyledi. Bu süreçteki deneyimlerini öğrencilerle çok sıcak ve samimi ifadelerle paylaşan Katırcıoğlu; hastalığı sırasında maske takan çocuklara yetişkinlerin olumsuz davranışlarına dikkat çekti.

Kamile Canan Öziş sevginin insan hayatındaki önemine vurgu yaparak hastane ve proje çalışmalarından örnekler verdi. Sarı Melekler 2 Başkanı Ayşenur Egemen ise öğrencilere çağrıda bulunarak; anlatılan bu çalışmaları herkesin kendi çevresi ile paylaşmasını istedi. Gruba katılmak isteyenler için iletişim bilgilerinin verildiği seminerin sonunda öğrencilerden gelen sorular cevaplandırıldı. Sarı Melekler Grubu üyeleri gösterilen ilgi ve dikkat için öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür etti.

Kaynak: turizmhaberleri.com