sari-melekler-runtalyada-kosuyor

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 13 yıldır gönüllü olarak hastalara moral desteği veren Sarı Melekler Ekibi, sigaraya hayır sloganı ile Runtalya’da koşacak.

Antalya’nın önemli bir markası haline gelen Uluslararası Runtalya Maratonu bu yıl altıncı kez gerçekleştirilecek. 6. Mart Pazar günü Antalya caddeleri yurtiçi ve yurtdışından katılan sporcuların ve halkın birlikte koşması ile şenlenecek.
Turizmin Başkenti Antalya’ya kış sezonunda büyük hareket getiren Runtalya Maratonu sayesinde Antalya ve civarındaki 40 otel sporcular ve yakınları ile yüzde yüz doluluk oranlarına ulaştı.
Bu yıl 6.ncısı düzenlenecek Uluslararası Runtalya Maratonu’na SİGARAYA HAYIR mesajı ile katılacak olan Sarı Melekler Gönüllü Hasta Destek Ekibi üyeleri; “böyle bir organizasyona ekip olarak ilk kez katılıyoruz ve topluma sigaraya hayır mesajı vererek sağlıklı yaşam için farkındalık yaratmaya çalışacağız” şeklinde konuştular.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi bünyesinde; 13 yıldır her gün düzenli olarak ortopedi, kemoterapi, çocuk ve genel cerrahi bölümlerinde hastalara moral ve destek ziyaretlerinde bulunduklarını belirten Başkan Önay Köroğlu, Runtalya Maratonu’na katılmalarına yönelik şu açıklamada bulundu:
Üyemiz ve basın danışmanımız Nilgün ATAR’ın geçen sene Anadolu Park’ta gerçekleşen Runtalya basın toplantısında sigarayı bırakması ile gelişti bu proje. Runtalya’ya sigara hayır sloganı ile katılmamızı öneren üyemiz Atar, ekibimizi Öger Tur yetkilileri ile biraraya getirdi. 2010 yılında gerçekleştirilen toplantıda oybirliği ile 6.ncı Runtalya’ya katılma kararı aldık” dedi.

Runtalya Proje Koordinatörü Nergis Gürler ve Esma İlteray ile geçtiğimiz günlerde toplantı yaptıklarını belirten Köroğlu; aylardır yoğun bir tempoda hazırlanan organizasyon ekibine teşekkür ederek şöyle konuştu:
Bu sene sigaraya hayır mesajı ile koşacağız ve her sene sağlıkla ilgili farklı mesajlar vereceğiz bu etkinlikte. Böylece çok önemli bir spor etkinliği olan Runtalya’da sağlıklı yaşam vurgusu yapılacak. Hepimiz çok heyecanlıyız ve Pazar gününü bekliyoruz” dedi.

Runtalya Proje Koordinatörü Nergis Gürler ise 6 aydır devam eden çalışmalarda sona gelindiğini, tüm hazırlıkların eksiksiz tamamlandığını ifade ederek şu açıklamalarda bulundu:
Yurt içinden 32 farklı ilden 2256, yurt dışından 40 ülkeden 853 yabancı olmak üzere toplam 3109 profesyonel sporcu kayıtlarını yaptırdı. Aynı gün koşulacak olan Migros AVM Halk Koşusu için şu ana kadar 2860 kişi kaydını yaptırdı. Cuma ve Cumartesi günü Migros AVM ‘de kayıtlar devam edecektir.
Sarı Melekler Ekibi’nin sigaraya hayır sloganı ile Runtalya’ya katılması bizleri çok memnun etti. Adım Adım grubu Sosyal Sorumluluk Partnerimiz olup, geçen sene tekerlekli sandalye yardımlarında bulunulmuştur. Runtalya olarak Sosyal sorumluluk projelerine destek veriyoruz” dedi.

Kaynak: turizmhaberleri.com