Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde düzenlenen 23 Nisan etkinliğinde; hasta çocuklar bayramlarını coşkuyla ve doyasıya yaşadılar..turizmhaberleri.com oradaydı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı biriminin hasta çocuklar için her yıl organize ettiği 23 Nisan etkinliği bu yıl da birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi A Blok 3.ncü katta düzenlenen etkinlikte hasta çocuklar; masal kahramanlarının arasına karışmanın şaşkınlığı ve neşesini yaşadılar. Pamuk Prenses ve 7 cüceler, kırmızı başlıklı kız ve kurt adam, palyaçolar, güzel balerinlerin sergilediği oyunlar ilgiyle izlendi.

Hastane bünyesinde Gönüllü çalışan Sarı Melekler ekibi üyeleri domates, biber, patlıcan kılığında hasta çocukların ellerinden tutarak oynadılar. Halk oyunlarını nefeslerini tutarak ellerinde bayrakları sallayarak izleyen çocuklar, öğretim görevlilerinin müzik ziyafetlerine de şarkı söyleyerek katıldılar. Hasta cocukların devam ettiği hastane okulunun öğrencileri kaynana-gelin konulu tiyatro oyunu ile izleyenleri kahkahalarla güldürdü.
Etkinlik sonunda çocuklara yaşlarına ve ilgilerine göre özenle seçilmiş çeşitli hediyeler verildi. Çocukların coşkusu ve neşesi etkinliği düzenleyenleri de mutlu etti.

Hastanede Geleneksel 23 Nisan Kutlaması

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleri koordinatörü Prof. Dr. Sema Akman etkinlik ile ilgili turizmhaberleri.com ‘a şu açıklamalarda bulundu:

“Hasta çocukları sevindirmek ve sorunlarından biraz olsun uzaklaştırmak için el birliği ile bir kutlama etkinliği düzenledik. Bu etkinlik ana bilim dalımızın her yıl yaptığı bir aktivitedir. Yatan hasta çocukların hastaneye karşı daha iyi duygular beslemesini sağlamak, onları düşündüğümüzü ve sevdiğimizi vurgulamak için her yıl 23 Nisan’da eğlenceli gün düzenliyoruz”.
Eğlenceye katkıda bulunanların sosyal sorumluluk proje birimi ve bu birim ile birlikte çalışan proje grupları olduğunu belirten Prof.Dr Akman; gruptaki öğrenciler ve danışmanları, Çocuk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri ve Araştırma Görevlilerinin de kutlamalara katıldığını söyledi.

Herkes Büyük Emek Verdi

23 Nisan etkinliğinde öğrenciler, öğretim üyeleri, hemşireler, hastane personeli ve Sarı Melekler grubunun yer aldığını vurgulayan Prof.Dr Akman; “herkes elinden geldiğince yiyeceklerin ve oyuncakların hazırlanması, hediyelerin seçilmesi konusunda çok büyük emek verdi. Müzik grupları, konservatuar öğrencileri, öğretim üyelerinin enstrüman olarak katkıları, sosyal sorumluluk proje grubunun enstrüman ve oyun katkıları ile zenginleşti program. Çocuklarla bir şekilde temas etmiş olan herkes bu işin içinde var, emek verenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Sarı Melekler 12 Yıldır Hastanede Gönüllü Çalışıyor

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 12 yıldır gönüllü çalışan Sarı Melekler Gönüllü Hasta Destek Ekibi Başkanı Önay Köroğlu ise “hasta çocuklara 23 Nisan Bayramı’nı tüm coşkusuyla yaşatabildiysek ne mutlu bize. Hasta çocukların kalbimizdeki yerleri bir başkadır. 3 katta bulunan oyun odasında her gün çocuklarla birlikteyiz. Hepsine acil sifalar sağlıklı bir yaşam diliyoruz. Tüm çocukların bayramını kutluyor, bu güzel etkinliğe katkı verenlere de teşekkürler ediyoruz” dedi.

Akdeniz Üniversitesi Gençliğine Bravo

Akdeniz Üniversitesi öğrencileri; sosyal sorumluluk projelerine oldukça ilgili ve gönülden katılıyorlar. Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği son sınıf öğrencilerinden Serkan Küçük ile bu çerçevede kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

Toplumsal Duyarlılık Proje Grubu’nun Lösemili Çocuklara Destek Projesi kapsamında yer alan; Serkan Küçük, Erman Yeniay, Veysel Karaman,Cabir Aydın, Mehmet Gündoğan, Bedrettin Ceylan, Mesut Uğurlu; 20 hasta çocukla çalıştıklarını, haftada 2 gün Hastaneye geldiklerini, doktorlarla görüşüp çocukların durumları ve eğitimleri hakkında bilgi aldıklarını anlattılar. Proje Danışmanı Yrd Doç Dr Alparslan Erman, proje Asistanı ise Dr Asuman Şahan…

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde yatan hasta çocukları kapsayan bu proje çerçevesinde bir de tenis turnuvası düzenlemişler. Projenin 6 aydır yürütüldüğünü belirten Serkan Küçük; 23 Nisan etkinliklerinde boyama setleri aldıklarını, çocukların rengarenk boyamalar yaptıklarını ve kendilerine çok mutlu olduklarını söylediklerini ifade ettiler.

Kaynak: turizmhaberleri.com