23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Çocuk Bayramı dolayısıyla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde düzenlenen etkinlikte çocuklar gönüllerince eğlendiler.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde her yıl geleneksel hale gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği; hasta çocuklar ve yakınları, doktorlar, hemşireler, Tıp Fakültesi öğrencileri, öğretim üyeleri, Gönüllü Hasta Destek ekibi-Sarı Melekler, destekleyen firma ve kuruluşların yetkilierinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı önderliğinde; hasta çocukları bu özel günde mutlu etmek, neşelendirmek, sorunlardan biraz olsun uzaklaştırmak için A blok 3 katta düzenlenen etkinlik, bayramı tüm coşkusu ile hastaneye taşıdı.

Balonlar ve bayraklarla süslenen alanda toplanan çocukların kimisi ayakta kimisi sandalyelerinde oturarak bayram neşesine katıldılar.Pamuk Prenses ve 7 cüceler sevimli halleri ile herkesin beğenisini toplarken, rengarenk kıyafetli palyaçolar çocukların gözdesi oldu. Sarı yöresel kıyafetleri saçlarındaki papatyaları ile Damat Halayı oyununu başarıyla sergileyen Prof.İhsan Koz ilköğretim Okulu öğrencileri büyük alkış aldı.

Ayrıca Fulya Öngören ve arkadaşı Cansu Özalp’ın birlikte söylediği ingilizce şarkı ise büyük bir ilgi ile dinlendi. Çocuklar ve yetişkinlerden büyük alkış alan ikilinin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Çocuklar Recep İvedik'in Peşinde

Palyaçoların arasında kıyafeti, hareketleri ve konuşması ile izlenme rekorları kıran bir film kahramanı da vardı. Recep İvedik karekterini başarıyla sergileyen gönüllü genç ortaya çıktığı ilk andan itibaren çocukların ilgi odağı oldu. Yaptığı şakalarla çocukları olduğu kadar hastane personelini de çok güldüren İvedik herkesle bol bol resim çektirdi.

Ellerinde hiç yorulmadan salladığı bayrakları ve balonları ile danseden ve şarkı söyleyen çocuklara; çeşitli hediyeler verildi. Eğlence programı sonrasında ise dev pasta kesildi, çeşitli yiyecek ve içecekler sunuldu. Etkinlik sona erdiğinde çocuklar gülümseyen yüzleriyle odalarına dağıldılar.

Hastanede Bayram Havası Yaratabilmek

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği JCI Antalya ise 23 Nisan etkinliğine Sarı Melekler çatısı altında çeşitli hediyelerle destek verdi ve yönetim Kurulu üyeleri ile çocukların bayramına katılarak onların coşkusuna ortak oldular. JCI Antalya Başkanı Sevgi Kunut Açan; “hastanede böyle bir bayram havasına tanık olmak ve çocukların gülen yüzlerini görmek bambaşka bir duygu.. Çocuklara çok özel bir gün yaşatan Hastane yetkililerini kutluyor, tedavi gören miniklerimize acil şifalar, sağlıklı günler diliyoruz.” dedi.

Sarı Melekler: Çocukların Mutluluğu Bizim Mutluluğumuzdur

23 Nisan etkinliğinin uzun süredir devam ettiğini belirten Akdeniz Üniversitesi Gönüllü Hasta Destek Ekibi Sarı Melekler Başkanı Önay Köroğlu; çocukların coşkusu ve neşesinin etkinliği düzenleyenleri de mutlu ettiğini söyledi.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 14 yıldır gönüllü olarak hergün çocuk bölümü, genel cerrahi, ortopedi, kemoterapi bölümlerinde hastalara moral destekli ziyaretlerde bulunduklarını belirten Başkan Köroğlu; 23 Nisan etkinliği ile ilgili şunları söyledi:
“Hastanede tedavi gören çocuklarımızı bayramda biraz olsun gülümsetebilmek ve mutlu etmek için bu etkinliğin düzenlenmesinde; Çocuk sağlığı Ana Bilim Dalı birimi, dışarıdan destek veren gönüllü firmalar, öğrenciler, hastane çalışanlarına kadar herkesin büyük katkısı var. El birliği ile gerçekleştirilen bu renkli bayram kutlamasına emek veren ve destekleyen herkese çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımıza da acil şifalar dileriz.” dedi.

Kaynak: turizmhaberleri.com