antalya-gazeteciler-cemiyetinden-tam-destek

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde faaliyet gösteren Gönüllü Hasta Destek Grubu Sarı Melekler;çalışmaları ve AB projesi hakkında bilgilendirmek için Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni’yi ziyaret etti.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 15 yıldır kesintisiz faaliyet gösteren Gönüllü Hasta Destek Grubu- Sarı Melekler; ” Sevginle Hayata Tutunuyorum ” başlıklı Avrupa Birliği Gençlik Projesinin tanıtımı kapsamında Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni’yi ziyaret etti.
Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Atasoy’un da bulunduğu toplantıya; Sarı Melekler Grup Başkanı Önay Köroğlu, 2. Başkan Ayşenur Egemen, Nilgün Atar, Nuran Kaya Bal, Kamile Canan Öziş katıldı. Toplantıda grubun gönüllü çalışmaları ve ” Sevginle Hayata Tutunuyorum ” başlıklı AB Projesinin içeriği hakkında bilgiler verildi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde yaklaşık 20 üye ile 15 yıldır faaliyet gösterdiklerini belirten Sarı Melekler, daha önce dernek çatısı altında çalışırken, derneğin fesh edilmesi sonucunda Hastane ile sözleşme protokolü imzaladıklarını belirttiler.
Hergün 10-16 saatleri arası düzenli nöbet sistemi ile çalıştıklarını belirten grup üyeleri; çocuk servisi, kemoterapi, ortopedi, genel cerrahi bölümlerinde hasta ve yakınlarına moral destekli ziyaretlerde bulunduklarını, hasta ihtiyaçlarını öğrenerek karşılamaya gayret ettiklerini anlattılar.
Hastalara sevgiyle yaklaşmalarının büyük moral etkisi yarattığını belirten Başkan Önay Köroğlu; hastanenin 3. katında oyuncaklarla dolu bir çocuk odası bulunduğunu, hasta çocuklarla burada yakından ilgilendiklerini, hastalığı bir süreliğine de olsa unutturduklarını söyledi.

Tedavide Sevginin Önemi

Avrupa Birliği Eylem 1,2 Gençlik Projesi’nin amacının tedavide sevginin önemine dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık yaratmak olduğunu belirten Sarı Melekler Grubu’nun Başkanı Önay Köroğlu;lise son sınıf öğrencisi Veli Mektepli’nin hazırladığı projede gençlerle birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
Projenin 4700 euro bütçeli olduğunu belirten Köroğlu;çalışmaların Antalya ile Isparta arasında Hastane, Üniversite, Belediye ve STK’lar işbirliğinde yürütüleceğini söyledi.
Mayıs ayında sona erecek proje kapsamında Antalya ve Isparta’da hasta çocuklarla çeşitli sosyal kültürel etkinlikler, seminer, atölye çalışmaları, sergi düzenleyeceklerini belirten Köroğlu; bu proje ile hem gönüllü çalışmalara hem de AB projelerinin önemine dikkat çekileceğini vurguladı.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ise Sarı Melekler’in özverili çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirterek; ” AB Projesini yürüten grup üyelerine basın olarak tüm desteğimizi vereceğiz. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 15 yılını dolduran Sarı Melekler örnek çalışma sergiliyor. Bizler de elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız ” diyerek gruba tam destek verdiklerini açıkladı.

AB Projelerinde basın işbirliğinin önemine değinen Mevlüt Yeni; Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin Basın Akademisi başlıklı AB Projesinin haber rekoru kırdığını, bu ses getiren çalışmalardan dolayı Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın kendilerini arayarak teşekkür ettiğini söyledi.

Şubat ayı içerisinde basın mensuplarına proje tanıtım toplantısı düzenleyeceklerini belirten Sarı Melekler Grubu, Başkan Yeni’nin kendilerine gösterdiği yakın ilgi ve desteğe teşekkür ettiler. Ziyaretin ardından Gazeteciler Cemiyeti’nin sergi, müze ve toplantı salonunu gezdiler. Mekanın çok ince bir zevkle tasarlandığını belirten grup üyeleri; özellikle zaman tünelinden gelmiş gibi duran yıllar öncesinin daktiloları, fotoğraf makinelerini büyük bir ilgiyle izlediler.

Kaynak: turizmhaberleri.com