Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde faaliyet gösteren Sarı Melekler yardım grubu, 17 yılda 250 bin hasta çocuğa el uzattı. 25 kadın, 5’er kişilik gruplar halinde her gün nöbet tutuyor.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Gönüllü Hasta Destek Grubu Sarı Melekler, 17 yılda 250 bin hastaya yardım elini uzattı. 1997 yılında zor durumdaki hastalara yardım etmek ve kimsesi olmayan çocuk ve yaşlı hastalara refakat etmek amacıyla kurulan ve Sarı Melekler adını alan grup, 20 bin hasta ve yardıma muhtaç çocuğa tiyatro, müze, opera ve akvaryum gibi etkinliğe götürdü. Vatandaşlar tarafından “İyilik Melekleri” olarak da adlandırılan ve tamamı kadınlardan oluşan iyiliksever grup haftanın 5 günü hastane nöbetlerine devam ediyor.

5 Melek Nöbet Tutuyor

Gönüllü Hasta Destek Grubu Sarı Melekler başkanlığını sürdüren Önay Köroğlu, “Kurulduğumuz tarihten buyana 17 yıl geçti. Bu süre içinde haftanın 5 günü hastanede yardıma muhtaç hastalara, hafta sonları ise çocuk hastaları sosyal ekinliklerde buluşturduk” dedi. Emekli banka müdürü Köroğlu, 25 kişilik gruplarında hafta içi her gün 5 Sarı Melek’i servislerde yardıma muhtaç yaşlı ve çocuk hastalara refakat ettiklerini söyledi. Bu nöbeti 17 yıldır hiç aksatmadıklarını da belirten Köroğlu, “Artık hastanenin birer personeli gibi olduk. Bu süre içinde ihtiyaç sahibi hastalara verilecek ıslak mendil, hasta bezi gibi malzemeleri almak için duyarlı vatandaşlarımız adeta yarıştı. Bizler de bu yardımlara karşılık onlara teşekkürü hep borç bildik” diye konuştu.

Binlerce Malzeme

Köroğlu; 17 yıl içinde yaklaşık 20 bin hasta ve yardıma muhtaç çocuğa, 10 bine yakın ıslak mendil, 5 bin paket çocuk bezi, 10 bin çocuk kıyafeti aldıklarını vurgulayarak, “Bize yardım için getirilen ikinci el kıyafetleri temizleyip sattık. Bunun gelirini de yine çocuklar için harcadık. Çocukları hastanedeki tedavi sonrası müze, tiyatro ve operaya götürdük. Bu kültürel geziler çocuk hastalar için çok önemli. Bu etkinlikleri bundan sonrada düzenlemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Moral Ziyaretleri

Sarı Melekler aynı zamanda hastalara moral ziyaretleri düzenlediklerini de kaydetti. Lösemili çocuklar ile kanserli hastalara moral vermek için çalışmalar yaptıklarını da belirten Önay Köroğlu, “Bazen insanların ümitlerinin bittiği noktada moral hastalarımızı yeniden hayata bağlıyor. Bunu her gün moral ziyaretlerinde yaşıyoruz. Ziyaret sonrası kendilerini yeniden toparlayan hastaları görünce çok mutlu oluyoruz” dedi.

Hastanede Kermes

AÜ Hastanesi’nin Sarı Melekleri, vatandaşların bağışladığı ikinci el kıyafetleri ve kullanmadıkları eşyaları hastane içinde düzenledikleri kermes ile cüzi ücretlerle satıyor. Melekler, kapılarının herkese açık olduğunu belirterek, maddi durumu iyi olanların katkı koymasını istiyor.

Kaynak: Sabah Gazetesi